Nyheder


Søg efter en nyhed

15 Aug, 2023
Du har nu mulighed for at læse mere om baggrundserklæring og andre oplysninger for svin Kære kunde nu kan du downloade ”Baggrundserklæring for smågrise til eksport” og ”1 års erklæring og fødevarekædeoplysninger for svin”. Find PDF'erne her på siden eller find dem under menupunktet GRISEAFSÆTNING .
04 Nov, 2022
Opdateret: 22-11-2022:  Vi takker for den store interesse! Blandt de mange ansøger lykkedes det os, at finde nye kollegaer til huset. 22-11-2022
12 Oct, 2021
Fra mandag den 17. oktober 2021
06 Sep, 2021
Udsættelser af afhentning af slagtesøer
02 Sep, 2021
Vi søger en stabil chauffør
23 Jun, 2021
Der forventes urolig stemning på markedet og der vil måske komme endnu mere pres på prisen den næste måned, grundet nyopstået situation i Polen. Desuden skal vi være opmærksomme på temperatur begrænsninger ved over 30 grader, hvilket i sidste uge medførte afvisning af eksporter fra den danske fødevarestyrelse. En kombination af ny ASF-usikkerhed i Polen, den manglende eksport af kød til Kina, samt varmebølger hen over Europa kan tyde på en måske for spændende og udfordrende måned forude. Nyopstået ASF-situation i Polen Afrikansk svinepest blev konstateret fredag aften i en flok på godt 100 tam grise. Gården ligger i det østlige distrikt Łódź, som er placeret umiddelbart i nærheden af Piotrków-distriktet, som er området med den næststørste koncentrationer af svin i landet. Desværre få timer efter, blev endnu et tilfælde af ASF påvist på en anden gård med 130 svin. Dette betyder, at landmænd i området vil blive underlagt yderligere begrænsninger. De kan/må bl.a. ikke sælge svin, samt i nogle tilfælde importere smågrise i 40 dage. Producenterne vil ikke være i stand til at kunne sælge deres svin, hvor de vil. Salget vil kun være muligt på bestemte dage til bestemte slagterier, der er udpeget af embedsdyrlæger. Erfaringer viser, at kun få landmænd kan modstå sådanne begrænsninger, og hvis denne tilstand varer ved i længere tid i denne region, vil de blive tvunget til muligvis at afvikle deres gårde. Nogle planlagte forsendelser af smågrise er allerede ramt, og skulle aflyses hen over weekenden. Vi afventer yderligere informationer fra polske veterinære myndigheder. Bliver din besætnings aftager berørt af situationen vil du straks blive informeret direkte af os.
Show More
Share by: