Vi ønsker dig en rigtig glædelig jul

med gode traditioner og dejlige stunder. Der er intet bedre end go’ gris. ØF ØF ØF – julen smager godt!

flaeskesteg

 

Flæskesteg

1 svinekam med svær uden ben

1 spsk. groft salt

5 dl vand

Rids sværen helt ned til kødet med ½ cm mellemrum. Drys salt mellem alle sværene. Læg stegen på en bagerist over en bradepande. Sæt risten med stegen midt i en kold ovn og hæld 5 dl vand i bradepanden. Tænd ovnen på 200 grader og steg flæskestegen i ca. 1½ time. Brug stegetermometer. Når temperaturen er 55 grader, kan man mærke, om sværen er sprød. Hvis sværen er sprød, fortsættes stegningen ved 200 grader, indtil temperaturen er 65 grader. Hvis sværen ikke er sprød, skrues ovnen op til 250 grader, indtil temperaturen er 65 grader. Hold øje med, at sværen ikke bliver for mørk. Lad den færdige steg hvile lidt. Skær stegen ud og server evt. med brunede kartofler, sauce, rødkål samt æbler med gelé.

error: Vi tillader ikke kopiering af dette indhold.