Spanferkel og størrelse på grisene

Til leverandører af smågrise til NV-Randers A/S

SPANFERKEL

Som situationen er blevet efter 1. januar 2019, ser vi os desværre nødsaget til at stoppe med omsætningen af spanferkel, da nogle af vores leverandører ikke tager det alvorligt nok, med at kontrollere transportegnetheden; især grise med navlebrok.

Dyrlægerne er blevet SÅ strikse, at ved bare den MINDSTE antydning til begyndende sår, får vi omgående en politianmeldelse.

Vi har siden 18. december 2018 til i dag fået 3 politianmeldelser. Chaufføren får en bøde, vi som transportør får en bøde og til sidst vil leverandøren få en bøde. Og vi taler her om mange tusinde kroner til hver!

Vi vil foreslå, at I som producenter, så snart I ser en gris med navlebrok, at I afliver den. Det er bedst for alle parter.

STØRRELSE

Af vedlagte kan man se, hvad vi har modtaget fra nogle af vores samarbejdspartnere i Polen.

Det er NØDVENDIGT, at man som smågriseleverandør, har styr på, hvad ens egne grise vejer, så vi kan blive bekendte med det. Det er vigtigt, så vi ved, hvor mange m2 vores eksportbil skal være i besiddelse af. Vi vil anbefale, at grisen bliver leveret på 28-30 kg.

Hvis eksportbilen bliver stoppet med 600 smågrise, der vejer 5 kg mere end oplyst = 3.000 kg., vil det betyde, at vi bliver påbudt at aflæsse 52 grise; og det koster mange penge, som leverandøren skal betale. Derudover vil der også kunne komme et krav fra køberen, da han ikke har fået leveret det aftalte antal smågrise, som han har bestilt.

Derfor er det VIGTIGT at have styr på, hvad ens egne grise vejer!

Med venlig hilsen

NV-Randers A/S

error: Vi tillader ikke kopiering af dette indhold.